Visie

architectuur

In vergelijking met anderen streeft Ecobuilder steeds een hoogwaardige en tijdloze architectuur na. Een woning is immers méér dan een aantal vierkante meters en een dak boven je hoofd: UITSTRALING en BELEVING zijn in deze cruciaal. We kiezen steeds voor architecten die de filosofie van het bedrijf uitd(r)agen en vorm-geven op verschillende niveaus:
- De inplanting van de woning in haar omgeving en op het terrein
- De indeling en interne organisatie
- De relatie tussen binnen en buiten
- Het materiaalgebruik:
duurzame, kwalitatieve en gezonde materialen

duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen speelt zich af op verschillende niveaus. Het heeft uiteraard betrekking op een gezond materiaalgebruik, waarbij "vervuilers" als PUR vermeden dienen te worden, doch het gaat verder dan dat: voor ons begint duurzaamheid reeds bij de inplanting van woningen in een project. Het bevorderen van sociaal contact (via een speelpleintje, een gemeenschappelijke ruimte, een petanquebaan of een volkstuintje) is in deze cruciaal, evenals de mogelijkheid scheppen om de woningen in de tijd aan te passen, uit te breiden,... Woningen lijken vandaag de dag soms "fabriekjes". Onze leuze is "keep it simple": werk met gekende bouwwijzen (massieve woningen), isoleer met gezonde materialen (geen petrochemische producten) en vermijd al te ingewikkelde technieken.

365

Een jaar telt 365 dagen om te GENIETEN en te BE-LEVEN. Een woning dient in de eerste plaats een THUIS te zijn, een plek waar je leeft, vrienden en familie ontvangt, je kinderen ziet opgroeien... Je woning fungeert hierin als een “kader” dat je toelaat om ten volle te genieten, niet enkel in het weekend, maar ook na een drukke werkdag of tijdens de donkere en regenachtige dagen.
Woonkwaliteit en “cocoonen” mag je aldus verwachten op 3 niveaus:
- binnenin de woning
- het (overdekt) terras
- de tuin
- de gemeenschappelijke en semi-publieke ruimtes

b.e.n.

Energie is duur. Onze norm is aldus de BEN-woning (Bijna-Energie-Neutraal), die in tegenstelling tot de Passief-woning de bewoner de kans geeft om zelf, Actief zijn binnenklimaat te beheren en te regelen.

Onze EPB-verslaggever staat ons bij om voor eenieder en voor elk budget de juiste oplossingen te zoeken, gaande van een warmtepomp, een zonneboiler, fotovoltaïsche panelen,… De basis vormt uiteraard een perfect geïsoleerde en luchtdichte buitenschil, waarbij oververhitting vermeden wordt.